Udruženje za fizikalnu i
rehabilitacionu medicinu SrbijeOPŠTE INFORMACIJE

MESTO ODRŽAVANJA: Kongresni centar Hotela Frušker Terme, Vrdnik

Kongresni centar

Prostrana kongresna dvorana i 11 konferencijskih sala - kapacitet od preko 1000 učesnika.

Banja Vrdnik je jedno od poznatijih vojvođanskih lečilišta i nalazi se na Fruškoj gori, na oko sat vremena vožnje od Beograda i pola sata od Novog Sada. Banja je posebno pogodna za one koji leče reumatična oboljenja, ali i za goste koji žele mir i boravak na čistom vazduhu.

Uz lekovite vode i čist vazduh, banja Vrdnik je gostima zanimljiva i zbog blizine Fruške gore – sa brojnim manastirima, spomenicima, vidikovcima i događajima tokom cele godine. Za ljude koji žele beg iz grada i boravak u prirodi, banja Vrdnik je odličan izbor.

Najveći grad: Novi Sad, 24 km

Udaljenost od Beograda:  76 km

Nadmorska visina:

KLIMA I VREMENSKI USLOVI

Banja Vrdnik na idealnoj poziciji od 240m nadmorske visine. Banja se odlikuje umerenom kontinentalnom klimom sa 2200 sunčanih časova godišnje i odsustvom jakih vetrova i hladnih vazdušnih masa. Čist vazduh sa velikim sadržajem ozobna, bez ikakvog zagađenja, Banja Vrdnik se svrstava u red vazdušnih banja.

WEBSITE: www.fizijatri.org

ZVANIČNI JEZIK: Srpski i engleski

Registracija učesnika Kongresa i prijem kongresnog materijala obaviće se u holu Hotela Fruške Terme u Vrdniku od 10:00 sati 22. septembra 2021. godine. Početak stručnog rada predviđen je za sredu, 22. 09. 2021. godine u 13:00 časova u Kongresnom centru.

Predavanja po pozivu i usmena saopštenja će se održavati u Kongresnom centru hotela Izvor. Prateći sadržaji će se održavati na istom mestu.

Svi učesnici Kongresa dobiće potvrdu (sertifikat) o učestvovanju u radu Kongresa.

Odlukom Zdravstvenog saveta Srbije od juna 2021. godine, 21. Kongres fiziikalne i rehabilitacione medicine Srbije je akreditovan pod brojem: ………

SMEŠTAJ SA KOTIZACIJOM (paket) – u prijavnom listu

Paket uključuje: kotizaciju, smeštaj, ketering dobrodošlice sa programom.

Kotizacija uključuje: učeće u radu kongresa, kongresni materijal (štampani časopis Balneoclimatologia), identifikacioni bedž, pristup izložbenom prostoru, pristup prostoru za poster prezentaciju, otvaranje kongresa – ketering dobrodošlice i dodelu sertifikata o prisustvu ili aktivnom učešću.

Struja

U Srbiji se koristi struja od 220 V AC 50 Hz. Utičnice su sa dva okrugla otvora.  Ako vaši uređaji troše struju niže voltaže potreban vam je adapter.

Telefonski brojevi nekih hitnih službi

Najvažniji telefoni u slučaju hitnih događaja su: 192 za policiju, 193 za vatrogasnu služnu, 194 za hitnu medicinsku pomoć. 

Osiguranje/obaveze

Preporučuje se da svi učesnici imaju individualna zdravstvena osiguranja.

Organizacioni odbor i Udruženje za fizikalnu i rehabilitacionu medicinu Srbije kao organizator Kongresa ne snose odgovornost za nesreće, gubitke ili štete na privatnoj svojini registrovanih učesnika Kongresa.

Banke i premena novca

Nacionalna valuta je Dinar (RSD).

Restorani

Etno naselje Vrdnička kula je još jedan od hotela u banji Vrdnik, dvorištu Hotela Fruške terme. Naselje je okruženo šumom i izvanrednom prirodom, sa brojnim pešačkim stazama u blizini, a na površini od čak 3 hektara sagrađeni su bungalovi za smeštaj koji  su građeni u etno stilu od drveta i drugih prirodnih materijala.

Fruške terme imaju čak 9 bazena sa termalnom vodom, medicinski blok i wellness centar.